Annons
AnnonsInköp till butiken


Jag fick en fråga i kommentarsfältet av Gunilla som undrade hur det går till när vi gör inköp till butiken, om vi går på visningar etc.

Modevisningarna är i första hand till för pressen och ”celebrities” men alla inköpare är också inbjudna men hinner sällan närvara. Det är verkligen en speciell ”ambiance” på visningarna och de är otroligt roliga att gå på men om man som jag har två barn att skynda hem till har det bara blivit några få varje säsong. Men det kommer bli mer av det nu när Marcus och Chloé har blivit stora och när speciellt Chloé tycker det är roligt att följa med.

När alla shower är avslutade sker inköpen och man har sedan långt tillbaka bokat tid till respektive showroom. Där finns alla plagg i kollektionen, de plagg som visas på ”catwalken” är bara en liten del av säsongens kollektion. Sen gör man sitt urval av vad man vill köpa in till butiken och sitter sedan ned med en säljare och bestämmer vilka storlekar, kvantiteter och färger man vill köpa. Varje märkes inköp tar ca 3 timmar och om man betänker att vi har ca 35 märken på dam, ca 15 på herr och sedan även barn inser man hur många arbetstimmar som läggs ned på inköpen, som dessutom sker 4 gånger om året (pre-fall, fall/winter, pre-spring och spring/summer).

Tre coola modeller i Lanvins showroom

Jag blev så kär i den här fransklänningen!

Jennie prövar en kappa i Missonis showroom

TAGGAR
37 kommentarer | Translate
OM CHLOEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://chloeschuterman.chic.se/fredag-i-favorit-missoni-klanningen/