Annons
AnnonsEn fruktansvärd händelse på väg till jobbet


Jag vill berätta om en fruktansvärd händelse en förmiddag i veckan. Jag var på väg till ett möte med min inköpare Jennie och gick på Strandvägen när jag ser en medelålders man i allén som viftar med armarna och skriker och verkar helt psykiskt labil eller drogpåverkad. Lite längre fram på min sida av gatan ser jag en gråtande tonårspojke, kanske ca 14 år, som jag inser är sonen till mannen som står och vrålar. En kvinna med barnvagn går fram till pojken och frågar hur det är fatt. Jag ställer mig och väntar för jag ser att mannen är på väg mot pojken och kvinnan. Pappan kommer mot oss, blir hotfull och knuffar pojken och slår honom på huvudet. Han får med sig genom att dra honom i ’hoodien’ till allén och lyssnar inte på våra protester. Pojken gråter hela tiden och värjer sig för knuffar och slag, det var fruktansvärt att se! En kund går förbi och ansluter sig till kvinnan med barnvagnen och mig. Vi funderar på om vi ska ringa till polisen. Tankarna i huvudet just då är att polisen inte kommer hinna och att dem inte anser det tillräckligt våldsamt, men vi står inte ut, jag ringer. Polisen kom inom en minut med två polisbilar, skötte allt mycket professionellt och tog in pappan och följde upp fallet. Det visade sig att familjen kom ifrån Estland och att det var upp till den estniska polisen att eventuellt åtala pappan. Det här är tyvärr ingen solskenshistoria för pojken fick det sannolikt mycket värre sedan på kvällen. Men förhoppningsvis förstår han dock att det pappan gjorde är fel och att det ör olagligt att aga. Vad jag vill få fram och varför jag gör ett blogginlägg om det här är att jag manar alla vuxna som ser ett barn fara illa att agera! Tveka inte att ringa! Polisen var mycket engagerad och sa att när barn är inblandade så är inget fall för litet!

Som mamma vet jag hur enormt tålamodskrävande det kan vara med tonåringar. Det är självklart att man bråkar så det slår gnistor men en försoning ligger alltid i en nära framtid. Jag tycker det är viktigt att låta barnen bråka hemma, annars kommer aggressionerna eller missnöjet komma ut i andra former – från att stänga allting inom sig och må dåligt eller tvärtom vara utagerande i skola och på fritiden.

Till alla barn och tonåringar som läser det här – om ni känner er illa behandlade ta kontakt med Bris (Tel- 116 111). Dem kan ge stöd och lyssnar.

TAGGAR
29 kommentarer | Translate
OM CHLOEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://chloeschuterman.chic.se/marcus-i-frankrike/