Annons
AnnonsDagens fråga!


Fråga: Du som växt upp i modebranschen, en bransch med både ljusa och mörka sidor, hur ser du på dig själv, din kropp och ditt appearance? Jag tycker du är en enormt söt tjej som verkar glad och tillfreds med sig själv, men med tanke på alla ideal som finns i modebranschen, känner du inte ibland press och ångest över att se ut på ett visst sätt?

Jag är inte särskilt kunnig inom mode, jag tycker visserligen om kläder och läser en hel del modebloggar, men samtidigt kan jag må väldigt dåligt ibland när jag ser alla smala tjejer som pryder modeomslag osv.

Kanske en lite tuff fråga till en ung tjej som du, nu menar jag inte att sätta “osunda tankar” i ditt huvud som inte borde finnas där, men du är trots allt en del av en värld som även skapar många jobbiga ideal som “vanliga tjejer” har svårt att leva upp till. Vad gör du för att inte tänka negativt om dig själv?

Svar: Väldigt svår men bra fråga. I alla tider så har kvinnornas ideal varit att vara smala. Det finns även rundare förebilder, men då mer sensuellt kopplade än modeideal tex då Marilyn Monroe och nu Scarlett Johansson. Visst har jag önskat att jag var 1 kg smalare ibland så som många andra tonåringar och kvinnor men sen gäller det att var realistisk med villken kroppsform man har, och framförallt att ha ett bra självförtroende och tycka om sig själv som man är och inte stirra sig blind på sin kropp. Man mår bättre om man äter sunt, men det är viktigt att unna sig lite gott ibland.

Jag tror att det inte finns någon tjej i världen som inte kan tänka negativt på sig själv någon gång, man ska alltid försöka vara hälsosam, då mår man bättre och blir positivare och snällare mot sig själv.

Hur känner ni för denna svåra fråga?

Jag ska göra som Giselle Bundchen och börja träna Yoga som både är bra för kroppen och själen.

TAGGAR
16 kommentarer | Translate
OM CHLOEARKIVAnnons
Annons

Laddar http://chloeschuterman.chic.se/dagens-modellbild-9/